Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Terug naar het overzicht

Interview IBO

Categorieën: HR-beleid

Als je onze blog hebt gelezen waarin we uitleggen waarom outsourcing een goed idee kan zijn, vraag je jezelf misschien nu af hoe zoiets dan juist in zijn werk gaat. Vorige week zaten we samen met Ingrid van IBO, zij is reeds 34 jaar in dienst bij IBO en is medewerker HR en boekhouding. Ze geeft een woordje uitleg over de samenwerking met AValue, hoe het tot stand is gekomen en hoe het nu loopt...

 

Wat doet IBO juist?

IBO NV is een onafhankelijk, dynamisch, familiaal gestructureerd bouwbedrijf met een stevig fundament, actief op de private en openbare bouwmarkt. Interne en externe medewerkers samen, werken er een 100-tal personen.

Waarom heeft u besloten om samen te werken met AValue?

Na een ISO-audit werd duidelijk dat ons bedrijf nood had aan een goed uitgewerkt HR-beleid. Intern was er bij ons niemand die deze taak op zich kon nemen wegens het gebrek aan ervaring en opleiding op vlak van HR. Via een goede kennis kwamen we in contact met AValue, Sofie heeft Ellen aan ons voorgesteld als HR-consultant. Zij is twee dagen per week aan de slag voor ons.

Bent u tevreden over de dienstverlening van AValue tot nu toe?

Zeker en vast. We zijn bijna van nul moeten beginnen en de verwezenlijkingen op 1.5 jaar tijd zijn groot. We kunnen altijd terugvallen op Ellen, ze is meer dan een externe collega. Bij vragen of moeilijkheden kunnen we steeds bij haar terecht.

Welke specifieke HR-uitdagingen heeft AValue helpen oplossen voor uw organisatie?

Er is heel wat verwezenlijkt maar enkele voorbeelden zijn: het onboarding-proces en onthaal van nieuwe medewerkers is volledig uitgewerkt en toegepast, zo is er o.a. een onthaalbrochure opgesteld. We hebben een workshop gedaan met de collega’s rond teamwork en er is een personeelsenquête afgenomen. De ISO audits zijn door Ellen voorbereid en de opmerkingen achteraf worden door haar opgevolgd. Er zijn ook functieomschrijvingen opgesteld en er is een Intranet voor de werknemers opgestart. Ellen volgt alles nauwgezet op, zo is er maandelijks een vergadering met de directie waar zij ook mee aansluit. Ze gaat in overleg met de directie en durft de vinger leggen op de pijnpunten. Hierdoor kunnen bepaalde veranderingen sneller worden verwezenlijkt.

Hoe zou u de communicatie tussen IBO en AValue omschrijven?

De communicatie verloopt super en is voor mij persoonlijk meer dan louter professioneel. Ik zie Ellen naast consultant ook als vertrouwenspersoon. Zij kan mijn onzekerheden rond het HR-beleid wegnemen. Zij is de motor die stuurt en ik ben de uitvoerende kracht.

Heeft AValue bijgedragen aan de tevredenheid van uw werknemers?

Ja, evaluatiegesprekken en de personeelsenquête hebben bepaalde problemen rond communicatie aan het licht gebracht. Er is nog werk aan de winkel maar het vertrouwen is gegroeid bij de werknemers. De frisse blik van een externe partner kan soms duidelijkheid scheppen.

Zou u AValue aanbevelen aan andere organisaties en waarom?

Zeker! We zijn erg tevreden over de samenwerking met AValue, ’t is een aanrader… al geven we Ellen liever nog niet af aan een ander bedrijf ;)

Bedankt, Ingrid, voor je tijd en moeite, en IBO, voor het vertrouwen in AValue.

Kan AValue jouw bedrijf ook ondersteunen in het HR-beleid? Contacteer ons snel en we nemen binnen 24u contact met je op!

Recente artikelen
op10-1-2024 13:27
0 bekeken | 0 reacties
op18-12-2023 11:52
0 bekeken | 0 reacties
op18-12-2023 11:47
0 bekeken | 0 reacties

Reageer

Auteur
Braeckmans
Publicatiedatum
18-01-2023
Reads
659
Comments: No comments
Share: