Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Terug naar het overzicht

Waarom zou je HR outsourcen?

Categorieën: Freelancers HR-beleid

 

First things first: wat is dat eigenlijk, outsourcing?

Outsourcing is het proces waarbij een bedrijf of organisatie bepaalde taken aan een derde partij uitbesteed. Dit soort uitbesteding wordt vaak gedaan en zowel grote als kleine bedrijven kunnen er baat bij hebben. Er kunnen verschillende taken of diensten worden uitbesteed, denk maar aan administratieve taken, IT of klantenservices. Maar ook HR kan uitbesteed worden! Er zijn vele redenen waarom het vaak een verstandige beslissing kan zijn om (een deel van) jouw HR-beleid uit te besteden. We sommen hier enkele belangrijke op:

  • Je haalt expertise én ervaring in huis. Het is bijna onmogelijk om als bedrijfsleider voortdurend van alle HR-trends en wijzigingen op de hoogte te blijven. Voor onze consultants is dat hun dagelijkse kost. Alle kennis die je nodig hebt, zit zo gebundeld en je hoeft er verder niet meer naar om te kijken. Handig, toch?
  • Zo komen we naadloos bij het volgende voordeel: tijdswinst. Door (een deel van) het HR-beleid uit te besteden, heb jij meer tijd voor de kernactiviteiten van jouw bedrijf, wat voor jou écht belangrijk is.
  • Een levende gedachte is dat een outsourcing consultant meer kost dan een medewerker die met een arbeidsovereenkomst in dienst is. Dit hoeft zeker niet het geval te zijn. Naast alle administratie die komt kijken bij een vaste aanwerving, zijn er ook extra kosten aan verbonden zoals extralegale voordelen, gewaarborgd loon en indexaties. Een consultant betaal je enkel voor de gepresteerde uren en door de aanwezige ervaring en expertise, werken ze gericht en efficiënt. Simpel, duidelijk en zéker financieel voordelig!
  • HR outsourcing is een flexibel begrip. Soms heb je slechts tijdelijk nood aan extra ondersteuning, bijvoorbeeld op projectbasis of door ziekte van een vaste HR-medewerker. Of misschien mis je binnenshuis de expertise in een bepaald gebied, bijvoorbeeld binnen payroll of rekrutering. Een consultant zal je ondersteunen en werkt naar een vooropgesteld doel. Eens het doel bereikt, loopt de samenwerking af en kan iedereen verder. Win-win!
  • Hoe kunnen wij dan helpen bij AValue? Onze consultants worden met zorg geselecteerd en grondig gescreend. Ze zijn van alle markten thuis en worden getypeerd door hun warme en authentieke aanpak. Ons motto: gewoon doen, maar ook: doe maar gewoon. 

Neem dus zeker contact met ons op als jij of jouw bedrijf ook baat kan hebben bij outsourcing, je bent hier alvast aan het juiste adres ;)

Lees ook ons interview met IBO, één van onze klanten, en krijg zo een beter beeld van wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen!

Recente artikelen
op5-7-2024 17:01
0 bekeken | 0 reacties
op10-1-2024 13:27
0 bekeken | 0 reacties
op18-12-2023 11:52
0 bekeken | 0 reacties

Reageer

Auteur
Braeckmans
Publicatiedatum
16-01-2023
Reads
950
Comments: No comments
Share: