Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Terug naar het overzicht

Telewerken... voor velen het nieuwe normaal.

Categorieën: Rekrutering

Op 18 maart werd in België de eerste lockdown aangekondigd. Wie kon ging vanaf dat moment van thuis uit werken, waarbij we onszelf moesten herontdekken in een nieuwe situatie. Met z'n allen gingen we op zoek naar manieren om zo efficiënt mogelijk aan de slag te blijven en stonden we voor heel wat uitdagingen. 

We zijn ondertussen een half jaar verder en konden al verschillende lessen trekken uit afgelopen periode. We merken zowel bij AValue als bij onze klanten dat er nieuwe mogelijkheden ontdekt zijn en dat mensen meer en meer de weg vinden naar comfortabel thuis werken. We leerden allemaal videocall te gebruiken, leerden op een nieuwe manier communiceren binnen de teams, etc. Het liep niet altijd van een leien dakje, maar de momenten waarop we op een probleem botste waren steeds leerrijke momenten waardoor we weer een stapje verder konden. 

Over het algemeen is er een stijgende tendens te merken in de verhouding van telewerk en werken van op kantoor. Bij enkele van onze klanten werken ze momenteel enkele dagen thuis en enkele dagen op kantoor, maar andere klanten werken (waar de maatregelen het toelaten) volledig terug op kantoor of nog volledig van thuis uit. Hiernaast merken we op dat de nieuwe communicatietools (bijvoorbeeld Microsoft Teams) zijn nut bewijzen en meer mensen hier vlot mee omspringen of zelfs de neiging hebben sneller een videocall in te plannen dan een fysiek gesprek.

Binnen AValue houden we wekelijks een teamcall om het contact met alle collega's te behouden, wat bij aanvang vlot liep en er veel te vertellen was. We stopten hier even mee, maar startten dit terug op naar aanleiding van de tweede golf en opnieuw meer thuiswerk. Momenteel merken we dat we zoekende zijn naar een invulling die iedereen kan smaken. Wat is bij jullie de inhoud van jullie virtuele meetings met het hele team? 

We geven als extra graag enkele impressies mee van de medewerkers van AValue over hun beleving van het thuiswerk: 

"Heb meer concentratie, minder afleiding. Leerde nieuwe tools kennen (MS Teams en Whatsapp met collega's)."

"Ik haat alleen zijn en een hele dag tegen niemand kunnen spreken. Gelukkig riepen we al snel 'Microsoft Teams' in ons leven om te communiceren en voelt het haast zoals op kantoor. Elke ochtend elkaar even een goedemorgen wensen en dan er in vliegen!" 

"Mijn memorabel moment van het thuiswerken: in videocall met een leverancier die erg zijn best deed om professioneel nog andere producten en services aan te bieden. Toen opeens vanuit de achtergrond zijn zoontje riep: “Papa! Ik ben klaar met kaka doen.” Waarop de leverancier zich verontschuldigde, een paar minuten later terugkwam en gewoon verder ging alsof er niets gebeurd was. Zo merkte ik weer op dat telewerken met kinderen ons allemaal weer wat menselijker maakt." 

"Het is moeilijk om de grens tussen werk en privé te maken, normaal is er het aurotitje ter bezinning om met 'het juiste hoofd' binnen te wandelen bij de kinderen. Het bellen via alle mogelijke kanalen vergt meer energie van mij dan de afwisseling tussen fysieke gesprekken en videocalls, als ook de flauwe mopjes tussendoor en de middagmomenten worden gemist!"

"De afwisseling tussen kantoor en telewerken is voor mij ideaal: kantoor voor kruisbestuiving en overleg met collega's, telewerken om geconcentreerd en gefocust te werken. Als absolute troef is er voor mij de tijdswinst, de verhoogde concentratie en de betere work-life balance (mits dit allemaal onder de juiste omstandigheden zoals omgeving en kantoormateriaal kan)."

 

 

 

 

 

 

 

 

Recente artikelen
op10-1-2024 13:27
0 bekeken | 0 reacties
op18-12-2023 11:52
0 bekeken | 0 reacties
op18-12-2023 11:47
0 bekeken | 0 reacties

Reageer

Auteur
Phalet
Publicatiedatum
22-09-2020
Reads
2285
Comments: No comments
Share: