Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Terug naar het overzicht

Rekruteren is een ambacht: there is no such thing as a lucky shot

Categorieën: Rekrutering

De winnaar van de Wildlife Photographer of the Year zou wel erg op zijn tenen getrapt zijn als er geschreven werd dat de foto van de Tibetaanse vos die de marmot laat schrikken een lucky shot was. Of toch dat neem ik aan.

In dat ene shot kruipt een gigantische voorbereiding, een nog gigantischer geduld en een door de jaren opgebouwde kennis van zaken waardoor je als fotograaf op het juiste moment aanwezig bent op de juiste plaats om de knop in te drukken en een award winning foto vast te leggen. Als toeschouwer zien we echter enkel het resultaat en niet de stijve spieren van urenlang in een onmogelijke positie te wachten.

Rekruteren is net hetzelfde. Enkel het resultaat is zichtbaar: de juiste kandidaat bij het juiste bedrijf. De voorbereiding, het geduld, de opgebouwde kennis en soms zelfs de stijve spieren (al komt dat waarschijnlijk door mijn slechte zithouding) zijn dat niet. Ik zeg wel eens: rekruteren is een ambacht.

Wil je als klant of kandidaat kunnen genieten van de juiste foto op het juiste moment bouw dan je netwerk op rond een aantal recruiters die je vertrouwt, waar je een klik (ja ja woordgrapje) mee hebt en die de passie, het geduld en de kennis hebben om op het juiste moment de juiste actie te nemen. Bezorg hen oprechte feedback, wees transparant in wat je wil en niet wil en onderhoud de wederzijdse relatie. Het zal je op het juiste moment de juiste kandidaat of de juiste job opleveren.

Recente artikelen
op5-7-2024 17:01
0 bekeken | 0 reacties
op10-1-2024 13:27
0 bekeken | 0 reacties
op18-12-2023 11:52
0 bekeken | 0 reacties

Reageer

Auteur
Peeters
Publicatiedatum
29-09-2020
Reads
3117
Comments: No comments
Share: