Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Terug naar het overzicht

Candidate Experience

Categorieën: Rekrutering

Interview met Joost Peeters over zijn Candidate Experience bij AValue.

Joost ging onlangs op zoek naar een nieuwe job als Werfleider, AValue begeleidde hem in dit proces en kon Joost met succes aan de slag helpen bij bouwbedrijf Houben.  

Joost, hoe ben je bij AValue terechtgekomen?

Via LinkedIn werd ik aangeschreven door Joeri van AValue. Op dat moment was ik op zoek naar een nieuwe job. Toen Joeri dit las, heeft hij meteen contact opgenomen. We belden na de kantooruren. Ik had er meteen een positief gevoel bij. Zo vroeg hij wat de knelpunten waren op mijn huidige werk en waar ik naar op zoek was. Ik voelde meteen het respect en de integriteit waarmee Joeri te werk gaat.

Wat waren de verwachtingen van onze dienstverlening?

Bij de samenwerking kwam ik in een luxe positie want normaal is solliciteren een moeilijk proces waar je heel wat moeite voor moet doen: online solliciteren, motivatiebrieven opstellen, afspraken maken. Mijn job als Werfleider vereist lange dagen, het is niet gemakkelijk om dit er bij te nemen. Ik verwachtte van Joeri de juiste contacten met bouwbedrijven en die had hij ook. Ik heb eigenlijk mijn sollicitatie uit handen gegeven en alles werd voor mij gestroomlijnd.

De verwachtingen voor mijn nieuwe functie heb ik goed naar Joeri kunnen overbrengen. Na ons telefonisch gesprek werd ik uitgenodigd op het kantoor en ik werd goed ontvangen. De samenwerking was nieuw voor mij maar het vertrouwen was er snel. Ik heb enkele mogelijkheden gekregen bij verschillende firma’s. Joeri heeft me ook tips over de inhoud en opbouw van mijn CV gegeven. Doorheen het sollicitatieproces hield hij me up to date via berichtjes, ik kreeg op tijd en stond feedback.

Welke aspecten van onze dienstverlening onderscheiden ons, volgens u, van andere werving- en selectiekantoren die u eerder hebt ervaren?

Ik heb al wel eens met rekruteringsbureaus samengewerkt en werd toen ook door hen gecontacteerd. Dit was nog van voor mijn tijd bij mijn huidige werkgever en op zich liep dit ook goed. Al is de persoonlijke band met Joeri erg snel gegroeid. Hij werkt erg professioneel, het is een mensenkenner en erg goed bereikbaar. Joeri heeft me zelfs op een gegeven moment emotioneel geraakt. Mijn echte ik is terug naar boven gekomen na een negatieve periode bij mijn werkgever.

Hoe belangrijk vindt u een persoonlijke benadering en nauwe samenwerking met een werving- en selectiekantoor tijdens het sollicitatieproces.

Voor mij is het sociale aspect erg belangrijk. De persoonlijke connectie met een Recruiter is voor mij erg belangrijk. Ik werk liever niet te zakelijk, dat zou me afstoten. Mensen met mijn persoonlijkheid hebben dat graag. Bij Joeri vielen er meteen grapjes, ik wil hem graag trakteren op etentje als mijn tewerkstelling vlot verloopt.

Wat zijn de sterke punten van AValue?

Als eerste spelen jullie kort op de bal, er komt meteen een afspraak na een telefoontje. Dat moet je zeker blijven doen. Ik heb via AValue verschillende sollicitatiegesprekken gehad op korte tijd. Daarnaast zijn de mensen bij AValue een grote waarde. Joeri heeft Psychologie gestudeerd, hij voelt je direct aan. Het derde punt is dat Joeri écht luistert en zijn tijd neem. Mensen die werk zoeken, hebben een klankbord nodig. Joeri heeft volgens mij tijdens het eerste kwartier van ons kennismakingsgesprek bijna niets gezegd. En als laatste: bij de sollicitatiegesprekken bij de bedrijven ging Joeri telkens mee. Dit is een mooie ondersteuning van de kandidaten want die wagen zich toch op onbekend terrein.

Wat zijn de verbeterpunten van AValue?

Ik heb niet meteen iets om aan te merken.

Wat verwacht u van ons in termen van nazorg en ondersteuning na uw indiensttreding bij de nieuwe werkgever?

Ik verwacht zeker dat Joeri met mij gaat eten, ik trakteer. Als ik begin bij mijn nieuwe werkgever zou ik graag na een maand al eens een telefoontje krijgen ter opvolging. En eventueel ook na enkele maanden zodat de connectie een beetje blijft. Moest de nieuwe tewerkstelling onverwacht niet goed lopen, kan ik op AValue terugvallen.

Bedankt, Joost, voor je eerlijke feedback! Veel succes met je nieuwe uitdaging!

Recente artikelen
op10-1-2024 13:27
0 bekeken | 0 reacties
op18-12-2023 11:52
0 bekeken | 0 reacties
op18-12-2023 11:47
0 bekeken | 0 reacties

Reageer

Auteur
Jasmien Van Baelen
Publicatiedatum
25-05-2023
Reads
197
Comments: No comments
Share: