Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Terug naar het overzicht

Week van de werkstress

Categorieën: HR-beleid Rekrutering

Stress op het werk, vroeg of laat krijgen we er allemaal een keer mee te maken.

Gezien stress een alomtegenwoordig fenomeen is staan wij graag even stil bij de week van de werkstress en gaan we even dieper in op de stressfactoren die de coronacrisis met zich kunnen meebrengen voor jou als werkgever en voor jou als werknemer.

Dat we voor bijzondere tijden staan hoef ik je niet meer te vertellen. Wat ik je wel kan vertellen is dat jij zelf het verschil kan maken wanneer het aankomt op werkstress.

Gezien we met zen allen volop inzetten op telewerk is  de balans tussen privé en werk nog nooit zo vaag geweest. Kies je ervoor om dat laatste mailtje toch nog te behandelen of ga je eerst de kinderen ophalen? Tijdens je welverdiend weekend toch nog even je laptop openen? De alledaagse dillema’s die  waarschijnlijk erg bekend klinken en die stress niet ten goede komen.

Hoe groot de fysieke afstand tussen ons allen momenteel ook mag zijn, het is nog nooit zo belangrijk geweest om verbondenheid te creëren en er samen voor te zorgen dat we stress de baas te blijven.

Bij AValue zetten wij hier dan ook maximaal op in. Hieronder kan je enkele tips terug vinden van onze medewerkers die zorgen voor verbondenheid en die ervoor zorgen dat de werkstress weer naar beneden kan gaan:

  • Spring creatief om met je middagpauze, ga voor een frisse wandeling of blaas wat stoom af door een uurtje te gaan sporten
  • Bespreek deadlines in een dagelijkse teamcall
  • Professionele teamcalls? Kies ook eens voor een momentje waarin je andere zaken kan bespreken en waarin je kan luisteren hoe het met iedereen gaat
  • Een kwartiertje pauze nodig? Wat dacht je van een yoga momentje?
  • Nood aan meer flexibiliteit, bespreek dit met je verantwoordelijke
  • Een teambuilding op afstand? Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om een online escaperoom te bezoeken

Het zijn vaak de kleine zaken die er mee voor kunnen zorgen dat jij geen stress hoeft te ervaren!

Recente artikelen
op10-1-2024 13:27
0 bekeken | 0 reacties
op18-12-2023 11:52
0 bekeken | 0 reacties
op18-12-2023 11:47
0 bekeken | 0 reacties

Reageer

Auteur
Silke Brouns
Publicatiedatum
17-11-2020
Reads
1806
Comments: No comments
Share: