Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Terug naar het overzicht

Project in de kijker: EG-elec

Categorieën: Freelancers HR-beleid Rekrutering Verlonen en belonen

13/03/2023: Interview met Erwin Van Hoeck, Director EG Elec

EG Elec is een bedrijf gespecialiseerd in elektrotechnische installaties voor industrie, KMO en openbare gebouwen. Opgericht in 2005 is EG-Elec uitgegroeid tot een bedrijf met een 35-tal medewerkers. Wij hadden het genoegen om in gesprek te gaan met Erwin, mede-oprichter en directeur van EG-Elec.

Waarom heeft u besloten om samen te werken met AValue?

Ons bedrijf had nood aan doelgerichte rekrutering en een uitgewerkt HR-beleid. We stelden onze vraag aan Voka. Via hen spraken we met drie HR-dienstverleners. Met AValue voelden we die positieve klik. Jullie organisatie is niet te groot en er is veel persoonlijk contact. Nina werkte toen nog als zelfstandige, we schakelden haar eerst in voor Rekrutering. Nadien kwam Ellen van AValue voor het algemene HR-beleid. Later is Nina bij jullie gaan werken en dat was voor ons een win-win situatie.

Ben u tevreden over de dienstverlening van AValue tot nu toe?

We zijn zeker tevreden. Met Nina en Ellen zitten we op een goede golflengte. ’t Is niet te onderschatten hoeveel energie je in HR moet steken. Dit doen we zelfs nu nog misschien te weinig maar onze core business vraagt logischerwijs veel aandacht. De samenwerking heeft ons geholpen met een zelf-evaluatie: wat kan er nog worden verbeterd?

Welke specifieke HR-uitdagingen heeft AValue helpen oplossen voor uw organisatie?

Onze loonpakketten werden onder de loep genomen en aantrekkelijker gemaakt voor onze (toekomstige) medewerkers. Er zijn feedbackgesprekken ingevoerd en we zijn actief bezig met onze Employer Branding: zo komen we meer naar buiten via social media waar we o.a. onze gerealiseerde projecten in de kijker zetten. AValue doet voor ons ook rekrutering. Op dit vlak zijn er zeker vorderingen gemaakt en zijn er aanwervingen gebeurd maar dit is nog niet helemaal finaal. Naast de zoektocht die Nina voor ons doet, structureert ze de communicatie met interimkantoren, scholen en andere externe partners. Ze doet ook mee aan jobbeurzen. Onze medewerkster, Hanne, werd aangesteld als interne vertrouwenspersoon. Nina zit wekelijks samen met Hanne, ze staat haar o.a. bij in het beantwoorden van sociaal-juridische vragen van medewerkers. Stap voor stap wordt zij opgeleid zodat ze op termijn zelfstandig aan de slag kan met HR binnen ons bedrijf.

Hoe zou u de communicatie tussen EG-Elec en AValue omschrijven?

Dit verloopt naar mijn mening goed. Ik denk dat Nina soms graag wat meer energie langs onze kant zou ontvangen (lacht). Nina volgt alles kort op en geeft op tijd en stond een seintje bijvoorbeeld wanneer het tijd wordt voor de feedbackgesprekken. Ze volgt daarna ook de daaruit volgende actiepunten op. We merken dat hierdoor het vertrouwen van de werknemers groeit.

Welke optimalisaties heeft AValue voor EG-Elec aangebracht?

Het arbeidsreglement en alle contractuele documenten werden geüpdatet en de payrollverwerking werd geoptimaliseerd. Er werden functieomschrijvingen opgesteld en er is een referral programma uitgewerkt. De onboarding van nieuwe medewerkers werd geëvalueerd en uitgediept. Er werd een HR draaiboek 2023 opgemaakt, gebaseerd op de input van onze medewerkers uit de feedbackgesprekken. Dit draaiboek geeft een overzicht van de HR werkpunten voor dit jaar zoals de planning van onze team-events of hoe we interne en externe opleidingen organiseren.

Zou u AValue aanbevelen aan andere organisaties?

Ja, uiteraard. We zijn tevreden over onze samenwerking.

Bedankt, EG-Elec, voor de fijne samenwerking!

Recente artikelen
op10-1-2024 13:27
0 bekeken | 0 reacties
op18-12-2023 11:52
0 bekeken | 0 reacties
op18-12-2023 11:47
0 bekeken | 0 reacties

Reageer

Auteur
Jasmien Van Baelen
Publicatiedatum
23-03-2023
Reads
732
Comments: No comments
Share: