Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Terug naar het overzicht

Hoe laat je een freelancer kiezen voor jouw bedrijf

Categorieën: Freelancers

Een fijne werkgever is zowel voor vaste werknemers als freelancers erg belangrijk. Een freelancer zal dan ook enkele afwegingen maken alvorens zijn/haar akkoord te geven voor een nieuwe opdracht. Er zijn heel wat zaken waardoor jij jouw bedrijf als een top-opdrachtgever in de markt kan zetten. Op deze manier maak je meer kans om dé beste experten binnen te halen ter ondersteuning van jouw HR-werking:

 1. Heldere communicatie en duidelijke verwachtingen
  Wanneer je aan de start van een nieuwe samenwerking duidelijke verwachtingen stelt en hierover helder communiceert, zal dit jouw leven en dat van de freelancer alleen maar gemakkelijker maken. De freelancer weet meteen hoe de opdracht tot een goed einde gebracht kan worden en beide partijen kunnen achteraf tevreden terugkijken op een productieve samenwerking. 

   
 2. Eerlijke en tijdige betaling
  Het zou evident moeten zijn maar jouw reputatie als opdrachtgever valt of staat met een eerlijke en tijdige betaling van de prestaties van jouw freelancer. Ook het correct afspreken van een marktconform dagtarief is een belangrijke factor. Het is mogelijk om deze rol uit te besteden aan een HR-partner.

   
 3. Flexibiliteit
  Een opdrachtgever die zich flexibel wil opstellen in termen van werktijden en locatie is erg aantrekkelijk voor een freelancer. Vaak is meer flexibiliteit één van de redenen waarom de freelancer in kwestie gekozen heeft voor dit carrière pad. Opnieuw: goede afspraken maken goede vrienden.

   
 4. Referenties en recensies
  Een bedrijf met positieve referenties van voorgaande collega’s is een extra troef die in jouw voordeel zal spelen wanneer een freelancer jouw bedrijf als nieuwe opdrachtgever overweegt.

 

 1. Technologische ondersteuning
  Bedrijven die moderne technologieën en tools gebruiken om de samenwerking te vergemakkelijken hebben snel een streepje voor. Vaak maakt dit het werk van de freelancer een stuk gemakkelijker en hij/zij blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Natuurlijk spelen o.a. deze factoren ook bij vaste werknemers wanneer ze de stap maken naar een nieuwe uitdaging.

Heb je nood aan tijdelijke ondersteuning op vlak van HR? AValue kan je op dit vlak ontzorgen door het inzetten van een HR freelancer. Meer informatie? Geef ons een seintje via dit contactformulier.

Recente artikelen
op10-1-2024 13:27
0 bekeken | 0 reacties
op18-12-2023 11:52
0 bekeken | 0 reacties
op18-12-2023 11:47
0 bekeken | 0 reacties

Reageer

Auteur
Baelen
Publicatiedatum
18-12-2023
Reads
0
Comments: No comments
Share: