Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Terug naar het overzicht

Het belang van Employee Wellbeing

Categorieën: HR-beleid

Het welzijn van werknemers is een hot topic de laatste tijd. Is Employee Wellbeing de verantwoordelijkheid van de werkgever? Daar kan over gediscussieerd worden. Eén ding is zeker, wanneer werknemers zich goed voelen op het werk, brengt het vele voordelen met zich mee. We sommen graag enkele voorbeelden op die de kracht van welzijn des te meer illustreren:

 1. Productiviteit en prestaties
  Werknemers die zich goed voelen, zijn over het algemeen productiever en presteren beter. Fysieke en mentale gezondheid hebben een directe invloed op de werkprestaties, creativiteit en probleemoplossend vermogen.

   
 2. Minder Verzuim
  Een focus op welzijn kan het ziekteverzuim verminderen. Werknemers die zich gesteund voelen in hun welzijn zijn minder vaak ziek en brengen meer tijd door op het werk, wat de algehele operationele efficiëntie ten goede komt.

   
 3. Tevredenheid en Retentie
  Organisaties die aandacht besteden aan het welzijn van hun werknemers creëren een positieve werkomgeving. Tevreden werknemers zijn meer geneigd om bij het bedrijf te blijven, dit verhoogt op zijn beurt de retentie en wat dan weer de kosten en moeite van werving en training bespaart.

   
 4. Teamdynamiek
  Een gezonde werkomgeving bevordert positieve teamrelaties. Goede samenwerking en sociale steun dragen bij aan een positieve sfeer en kunnen versterkend werken voor de teamdynamiek.

   
 5. Positieve Bedrijfscultuur
  Een organisatie die zich inzet voor het welzijn van haar werknemers bouwt aan een positieve bedrijfscultuur. Dit heeft niet alleen invloed op de interne mederwerkers maar werkt ook een goede employer branding in de hand.

   
 6. Mentale Gezondheid
  Welzijnsprogramma's kunnen de mentale gezondheid van werknemers verbeteren. Door stressvermindering, toegang tot hulpbronnen en bewustwording van geestelijke gezondheid te bevorderen, kan een organisatie de veerkracht van haar medewerkers vergroten.

We kunnen wel zeggen dat Employee Wellbeing bijdraagt aan een gezonde, veerkrachtige en positieve werkomgeving. Dit is niet alleen gunstig voor individuele werknemers, maar ook voor de organisatie als geheel. Het creëert een win-winsituatie waarbij werknemers floreren en de organisatie profijt van verhoogde productiviteit en tevredenheid.

Recente artikelen
op5-7-2024 17:01
0 bekeken | 0 reacties
op10-1-2024 13:27
0 bekeken | 0 reacties
op18-12-2023 11:52
0 bekeken | 0 reacties

Reageer

Auteur
Baelen
Publicatiedatum
18-12-2023
Reads
0
Comments: No comments
Share: