Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Terug naar het overzicht

Wat maakt een bedrijf aantrekkelijk als opdrachtgever

Categorieën: Freelancers

Een fijne werkgever is zowel voor vaste werknemers als een freelancer erg belangrijk. Bij de selectie van een nieuwe opdrachtgever is het dan ook belangrijk om enkele zaken te overwegen alvorens je keuze te maken. Er zijn heel wat troeven die een opdrachtgever aantrekkelijk maken. We zetten er enkele op een rijtje:

 1. Heldere communicatie en duidelijke verwachtingen
  Een opdrachtgever die duidelijke verwachtingen stelt aan de start van jouw tewerkstelling en hierover helder communiceert maakt jouw leven alleen maar gemakkelijker. Je weet meteen hoe jij de opdracht tot een goed einde kan brengen en hoe je allebei achteraf tevreden kan terugkijken op de samenwerking.

   
 2. Eerlijke en tijdige betaling
  Het zou evident moeten zijn maar net zoals een werknemer in loondienst mag je verwachten van de opdrachtgever dat jouw facturen op tijd en volledig worden betaald. Ook hier is een goede communicatie van belang. Een tussenpartner kan je hierbij helpen en ontzorgen.

   
 3. Flexibiliteit
  Misschien is meer flexibiliteit wel één van de redenen waarom je gekozen hebt voor een carrière als freelancer. Een opdrachtgever die zich flexibel wil opstellen in termen van werktijden en locatie is dan logischerwijs erg aantrekkelijk. 

   
 4. Referenties en recensies
  Een bedrijf met positieve referenties van voorgaande collega’s is een extra troef die jouw keuze voor een nieuwe opdrachtgever heel wat zal vergemakkelijken.  

   
 5. Technologische ondersteuning
  Bedrijven die moderne technologieën en tools gebruiken om de samenwerking te vergemakkelijken hebben snel een streepje voor. Je blijft hierdoor ook op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en vaak maakt het je werk een stuk gemakkelijker.

Welke aspecten zijn er volgens jou nog belangrijk voor een vlotte samenwerking?

 

Recente artikelen
op10-1-2024 13:27
0 bekeken | 0 reacties
op18-12-2023 11:52
0 bekeken | 0 reacties
op18-12-2023 11:47
0 bekeken | 0 reacties

Reageer

Auteur
Baelen
Publicatiedatum
18-12-2023
Reads
0
Comments: No comments
Share: