Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Terug naar het overzicht

Leven in een wereld vol internet

Categorieën: Rekrutering

Op 29 oktober 1969 maakten we de eerste keer kennis met het internet. Het begon allemaal met het verbinden van twee computers en evolueerde tot wat we vandaag kennen.

In onze sector, HR, kunnen we het internet niet meer wegdenken. We gebruiken het de hele dag en staan er vaak niet meer bij stil hoe vaak we het gebruiken. Denk maar eens aan de momenten dat je server niet mee wil en je het gevoel hebt niets te kunnen doen. 

Door de jaren heen leerden we diverse tools kennen en staat een deel van onze job in het teken van optimalisatie. Optimalisatie kan op uiteenlopende manieren en is voor iedereen anders in te vullen, aangezien we elk een andere nood hebben. Het kan gaan over een nieuw CRM-systeem, het automatiseren van de mails waarin je kandidaten een antwoord geeft, het verzamelen van data uit je database door bepaalde gegevens in te voeren,… . Binnen AValue gaan we van tijd tot tijd na of onze tools up-to-date zijn en denken we samen na over wat er nog efficiënter kan. Ook gaan we graag samen met onze klanten aan de slag om de beste HR-tools te bekijken op elke werkwijze. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet om iedereen bij te staan in deze belangrijke digitale tijden.

Ook als sollicitant kom je meer en meer in aanraking met internet in sollicitatieprocedures. Je ziet jobsites waar je je profiel en CV moet uploaden, je kan op verschillende websites chatten met een chatbot om meer informatie te krijgen en je krijgt misschien wel de vraag om online een vragenlijst in te vullen voor je komt solliciteren. Er zijn eindeloze mogelijkheden, maar verliezen we soms niet een deel van het persoonlijke stuk als we zo veel mogelijk gaan automatiseren?

Recente artikelen
op29-11-2023 11:11
0 bekeken | 0 reacties
op29-11-2023 10:51
0 bekeken | 0 reacties
op27-9-2023 16:42
0 bekeken | 0 reacties

Reageer

Auteur
Alida Phalet
Publicatiedatum
29-10-2020
Reads
1760
Comments: No comments
Share: