Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Terug naar het overzicht

Hoe vind je vliegensvlug een opdracht als freelancer

Categorieën: Freelancers Rekrutering

Sneller een opdracht vinden als freelancer? Dat doe je zo

 

Bouw een kwalitatieve relatie op met detacheringsspecialisten

Heb je niet onmiddellijk een nieuwe opdracht uit jouw vertrouwde netwerk en moet je de markt gaan verkennen? Doe dan beroep op een kwalitatieve detacheringspartner.

Deze professionals staan dagelijks in contact met eindklanten en hebben vaak al een jarenlange vertrouwensrelatie met hun klanten. Een goede partner krijgt vaak in primeur en in exclusiviteit opdrachten toebedeeld.

Je maakt aanzienlijk meer kans op de opdracht wanneer jij “top of mind” bent bij jouw vertrouwde rekruteerder. Een goede relatie die steunt op open communicatie en vertrouwen is hierbij van groot belang.

Hou de rekruteerder op de hoogte van je lopende sollicitaties, je beschikbaarheid en je wensen en verwachtingen.

Ook als je op project bent is het verstandig om contact te onderhouden met je vertrouwenspersoon. Zo kan die al proactief voor jou aan de slag van zodra het einde van je project nadert. Je projecten kunnen dan naadloos op elkaar aansluiten en jij bent verlost van de zoektocht en de eventuele stress van geen of weinig vooruitzichten.

Uiteraard neemt jouw rekruteringspartner een commissie op je dagprijs maar zie dat als een investering in je gemoedsrust en in de continuïteit en kwaliteit van je opdrachten. Een echte win-win situatie.

Wedden op vele paarden, zo win je de race

Of misschien ook niet. Heb je de neiging om vele rekruteringspartners aan te spreken om je “kans” op een bepaalde opdracht te maximaliseren? Denk dan zeker even strategisch na.

Soms is het verstandiger om je kandidatuur in exclusiviteit te laten behandelen door jouw vertrouwde rekruteringspartner. Die zal eens zo gefocust en gemotiveerd voor jou aan de slag gaan. Je vaste partner is goed op de hoogte van je profiel en je wensen en verwachtingen en kan zo optimaal gaan matchen. Jij hoeft je niet nodeloos zelf in te spannen om opdrachten te zoeken en je vermijd vele vruchteloze sollicitatiegesprekken. Een goede rekruteringspartner zal al onmiddellijk jouw profiel vertegenwoordigen en de klant “warm” maken.

Leg vertrouwen in de expertise van je contactpersoon. Geef de toestemming om proactief aan de slag te gaan met je profiel. Vaak zijn bedrijven zich er niet van bewust dat ze een behoefte hebben maar wordt er een opdracht gecreëerd op basis van jouw expertise. Fijn toch dat jij niet in concurrentie moet gaan met vele andere beschikbare freelancers.

 

Een fijn menselijk contact is goud waard

Ga een vertrouwensrelatie aan met je rekruteringspartner. Zie detacheringsspecialisten niet als “opdrachten” provider maar ga in menselijke verbinding en wees erkentelijk voor de ambacht van het rekruteren. Hou hem/ haar proactief op de hoogte van je lopende sollicitaties, waar je je nieuwe opdracht aanvangt en wanneer je weer beschikbaar zal zijn. Zo stel je hem/ haar in staat om tijdig voor jou op zoek te gaan naar een nieuw uitdagend project. Jij kan in alle rust je project afronden en naadloos starten bij een ander project.

Eenmaal aan de slag bij je nieuwe opdrachtgever heb je er ook een trouwe en gekende rekruteringspartner bij. Samen kunnen jullie rekruteringsnoden opvullen en heel wat succes bewerkstelligen.

 

Rond je projecten positief af

Als freelancer ben je een expert van buitenaf die tijdelijk, flexibel en zeer hands-on de kennis en ervaring ter beschikking stelt van een bedrijf.

Neem ownership over je project en laat jezelf zien als expert ter zake. Trek de verantwoordelijkheden naar je toe en neem initiatief.

De grote sterkte zit in het succesvol afronden van projecten. Weet wanneer je tijd er op zit en stel zelf voor om je kennis en takenpakket over te dragen aan je opvolger. Ondersteun ook je opdrachtgever in het nemen van de juiste beslissingen, zoals bijvoorbeeld het aanwerven van een dedicated HR profiel. Op lange termijn is het niet duurzaam om je project onnodig lang te rekken. Andere bedrijven hebben jouw expertise nodig, repetitief werk kan afstompend zijn en je ontneemt het bedrijf de mogelijkheid om te groeien, te professionaliseren en te ontwikkelen. Hoe mooi is het dat jij de spilfiguur kan zijn in dit groeiproces.

Weet dus wanneer je een stap opzij moet doen en de fakkel moet door geven. Doe dit met gratie en veel respect. Een goede afsluit van een project staat garant voor mooie referenties en je prestaties zullen niet onopgemerkt gaan in het netwerk. De aanbevelingen zullen volgen en je krijgt vaker in exclusiviteit via een “warme aanbeveling” je volgende project aangeboden.

 

Ook zin om kwalitatief met een rekruteringspartner in zee te gaan in de zoektocht naar je volgende project? Contacteer ons vandaag nog voor een kennismakingsgesprek.

Recente artikelen
op10-1-2024 13:27
0 bekeken | 0 reacties
op18-12-2023 11:52
0 bekeken | 0 reacties
op18-12-2023 11:47
0 bekeken | 0 reacties

Reageer

Auteur
Ina De Quint
Publicatiedatum
08-06-2023
Reads
122
Comments: No comments
Share: